söndag 28 juli 2013

Det här blev...

...den längsta helgen på länge. När man har semester har man helg hela tiden. Jag blir fullständigt dagvill. Sedan börjar jobbet igen och man är tillbaka i de korta helgerna. Fredagar sjunker man ihop i soffan efter arbetsveckan som gick. Så kommer lördag och man gör förhoppningsvis något vettigt och så är det söndag med förberedelse inför veckan som kommer. Så loopar jag mitt liv allt som oftast och jag tror inte jag är ensam om det. Inte undra på att de flesta inte når sina drömmars mål, inklusive jag själv. Det får bli ändring på det.

Efter två veckor som allt i allo på jobbet börjar jag redan känna mig ganska mör. Jag gör en massa saker men jag känner mig oftast inte nöjd eftersom det kommer nya små uppgifter hela tiden å inte i en takt som jag hinner med. Känslan av att vara klar hinner aldrig infinna sig. Jag har hela tiden ett berg av arbetsuppgifter som aldrig verkar ta slut. Det här är ett effektivt sätt att ta slut på mina krafter.

På fredag tog jag ledigt efter lunch. Martin hämtade mig. Vi handlade och åkte sedan till Hanna för hon behövde barnvakt. För första gången sträckte båda barnen armarna mot mig genast och jag var tvungen att sätta mig ner på huk för att kunna krama dem samtidigt.
 

Hanna åkte. Allt gick jättebra. Vi lagade mat och badade och lekte. Dom är så gossiga. Morgonen efter kom Hanna hem betydligt tidigare än hon skulle ha gjort. Hon hade blivit stucken på en insulinspruta och sköterskan hade tyckt att hon skulle åka hem och vila. Hem och vila? Med tvillingar hemma så är det nog lugnare att vara kvar på jobbet. Vi gick och badade och sedan packade vi ihop för att åka hem. Hanna och tjejerna skulle till farmor och farfar.

Hemma hade Mikael lekt med högtryckstvätten och besparat mig en massa arbete. Jösses vilken skillnad det blir med den makapären. Han slutförde tvätten av plattorna som jag hade påbörjat. Båda trapporna upp på berget samt plattorna i Örnnästet var spolade. Plattorna i Örnnästet är i det närmaste vita. Det var de inte förut. Efter dygnet med småflickorna var både jag och Martin ganska trötta så vi sjönk ihop i soffan och sedan somnade jag som en sten. Idag blev det sovmorgon med lång frukost ute i trädgården. Efter att Martin åkt har jag plockat vinbär och kokat saft, lagat mat och bakat bröd.

Den här helgen har känts väldigt lång. Det blir väl så när aktiviteterna börjar med en rivstart. Veckan som kommer är förberedd så gott det går. Mat finns hemma så det är bara färskvaror som behöver kompletteras med. Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag hinner läsa. Förhoppningsvis somnar jag även i tid trots att det är söndag.
 
 Västra trappan före högtryckstvätten...
 ...och efter.
 
 Mina mossbeväxta plattor på uteplatsen före högtryckstvätten...
 ...och efter.
 
 Östra trappan upp till Örnnästet före högtryckstvätten...
 ...och efter.
 
 Plattorna i Örnnästet före högtryckstvätten...

...och efter.

 



Inga kommentarer: