söndag 21 juli 2013

Aj, vad jag...

...hade ont i min stackars rumpa dagen efter att jag hade cyklat från jobbet. Det är 19 km vet jag nu och det var kanske lite väl hårt att gå ut på den sträckan. Men det var bara baken som gjorde ont. För övrigt kände jag mig bara frisk. I veckan som var så åstadkom jag väl inte just mer än... ingenting förutom att jobba. Jag var helt enkelt trött när jag kom hem. Samtidigt vet jag ju att om jag bara låter bli att sitta vid datorn, som slukar allt för mycket av min tid, så skulle jag hinna en hel del mer.

Mot slutet av veckan tog jag mig i alla fall i kragen och planerade helgen. Jag kollade vädret och det såg ut att bli bra och så undersökte jag möjligheterna att åka ut till Landsort. I lördags åkte vi dit, jag och Martin. Först en bilresa på 1 timme och 45 minuter och sedan båt i 30 minuter och sedan var vi framme. Först gick vi till bageriet och handlade två vaniljbullar och sedan gick vi ut på klipporna och satte oss att fika. Sedan hoppade vi omkring på klipporna, såg fyren, jag lärde mig vad en "sjömålspjäs" är för något, vi promenerade, hoppade lite mer på klipporna, åt glass och bara mådde gott. Underbart!!!

Idag har jag tagit tag i trädgården igen. Jag skruvade ihop vattenspridaren jag köpte förra helgen och provade den. Den var lika vacker som jag trodde att den skulle vara. När Martin hade åkt hem till sig tog jag mig an en buske med väldigt torra grenar lite här och där och ansade bort dem. Det höga gräset under och runt omkring fick åka med det också. Det blev väldigt bra och busken ser mycket friskare ut nu. Sedan lekte jag med min högtryckstvätt och spolade plattorna. Det var inte alldeles enkelt så det resultatet tänkte jag att ni får vänta på att se en stund.
 
 Promenad på klipporna
 
 Den gamla fyren
 
 Före ...
 
 ...och efter
 
 Min svindyra vattenspridare in action
 
Å så här ser den ut när den bara är till prydnad
 


2 kommentarer:

Hanna sa...

Grymt snygg vattenspridare! En sådan vill jag också ha :D

Mona sa...

Tack Hanna! Du vet var den finns för du var med när jag hittade den första gången för 5 år sedan. då kostade den 850 kr. Nu var den billig, bara 550 kr. Men å andra sidan är den ett kostverk så det är den värd.