tisdag 30 september 2008

"Alla behöver en...

...lekdag ibland" sa farbror Melker i Saltkråkan. Idag har jag lekt hela dagen, på arbetstid. Vi har varit på jobbets egna konferensanläggning 6 mil från Södertälje. Först fick vi frukost och sedan fick vi dela in oss i grupper genom lottdragning. Därefter fick vi grupparbeta med jobbrelaterade frågor i 30 minuter. Sedan var det tipspromenad. Efter promenaden var det dags att laga mat, även det i våra grupper. Min grupp fick den föga arbetssamma uppgiften att blanda till bordsdryck (ni vet sådana där lättdryckspaket med 2 dl koncentrat som man blandar med fyra paket vatten) samt att ta hand om disken. Vi var klara rätt så snart med den första uppgiften. Den andra tog lite längre tid. Under tiden som vi diskade lekte de andra pictionary, en form av rita-gissa-spring för er som inte vet. Vi som diskade blev klara precis i tid för att få vara med på sista rundan. Därefter var det ballongleken, en stafett som gick ut på att blåsa upp en ballong, krama sönder den och sedan blåsa upp en ny fem gånger på rad. Sedan lekte vi stafetten plocka ärtor med sugrör, tre ärtor skulle plockas med sugrör från en tallrik till en annan. Till sist lekte vi hela havet stormar. Sedan fikade vi och hade en genomgång av det vi kommit fram till i de olika grupperna på morgonen. Sedan var arbetsdagen slut.

Jag har en arbetskamrat vars dotter fyller 6 år i dag. Han veckopendlar och bor bara på veckorna i Södertälje. Något barnkalas kunde han inte vara med på idag men leka fick han i alla fall :-)

4 kommentarer:

Hanna sa...

Ballongleken låter läskigt tycker jag! Ni borde kört ballongdansen istället ;)

Mona sa...

Ballongleken är läskig. Jag gillar inte när det smäller. Ett av lagen tog ballongdansen istället, eller det såg i alla fall ut som det. Vi skrattade så vi tjöt.
Kram / Mona

Sömsmånen sa...

haha, vilken kul arbetsplats du verkar ha!

Mona sa...

Anna: Ja, visst är den kul! Vilken tur att jag fick byta till den från den förra, eller hur? Alla borde få ha en lekdag ibland!
Kram / Mona