söndag 26 augusti 2012

Helgen kom och...

...gick. Den har varit innehållsrik. På fredagkväll bara dog vi i soffan framför TV:n. På lördag steg vi upp i tid och åkte in med bil till Stockholm. Fästmannen skulle hämta ut ytterligare en littografi av Bengt Lindström på Bukowskis. Han börjar bli stammis där. Efteråt tog vi oss ut till Djurgården och Rosendals Trädgård. Det var mitt önskemål om utflykt. Jag vet inte vad det är som är så fantastiskt med den trädgården men jag trivs fantastiskt bra där. Det är precis som att all växtenergi smittar av sig. Jag skulle så önska att jag kunde ägna min egen trädgård lite mer kärlek. Som läget är nu så måste man göra mycket på kort tid för det finns något som heter anställning som jag först och främst måste sköta. När jag kommer hem från jobbet ska det fixas mat och sedan är jag trött. I min drömtillvaro kan jag stiga upp, äta frukost i lugn och ro, jobba med trädgården ett par timmar och sedan jobba med det inkomstbringande jobbet. Det går inte ihop med verkligheten just nu.

Nå, vi tittade oss omkring på Rosendals och sedan fikade vi. Deras morotskaka är så fantastiskt god OCH dyr. Vi hittade faktiskt en avskild vrå att sitta i och fika. Jag tror inte de som var där ens tänkte på att det gick att sitta där. Jag verkligen älskar det stället. Kanske är det där som jag ska fira min 50-årsdag nästa år? Vi avslutade besöket med att gå i labyrinten. Det är egentligen en barnlabyrint för det går inte att gå vilse men Martin är barnsligt förtjust i labyrinter så vi gick där. Å visst tappade jag orienteringen fullständigt men ut kom vi. Fast lite fuskade :-)

Fyllda med ny energi åkte vi till Hanna och Magnus för att vara barnvakter till idag. De där barnen är så härliga att ha hand om. Är de bara mätta i magarna och torra i rumporna samt därtill har sovit som de bör så bara skrattar de och skiner som solen båda två. Vi blev åhörare till en livlig diskussion mellan dem i bästa "Com Hem-reklam-anda". Båda två somnade snällt på kvällen och har sovit hela natten så när som på Nora som inte riktigt orkade vällingen på kvällen och därför fick lite extra på natten.

Dessvärre sov jag inte så mycket så jag är ganska trött nu. Klockan är inte ens sju och jag känner mig redo för sängen.Jag ska kämpa i ett par timmar till och sedan ska jag sova.

Inga kommentarer: